Miért hasznos a gőzsütő?

Aki egyáltalán már hallott a gőzsütőről, azok többsége sincs tisztában azzal, hogy miért is jó. Többen megkérdezték már, hogy mire használom a gőzsütőt. Néhány gyakorlati tapasztalat, mire használom a gőzsütőt...


Néhány gyakorlati tapasztalat, mire használom a gőzsütőt (STEBA DG 3):

Ma a levesemet melegítettem meg benne. A mikrosütő használatától annak káros hatása miatt igyekszem távol tartani a családom.

Ebből kifolyólag melegítésre nem lábost használok, hanem az ételt tányérokba vagy üvegtálba tálalom, s a gőzsütőbe teszem csak párolás/gőz funkcióra.

Mivel két sor grillrács van a készülékben, ezért egyidőben meg tudok melegíteni 4 csésze levest vagy két nagyobb tál ételt is. Különböző ételek melegítésénél sem tapasztaltam az ízek, szagok elegyedését!

Kifejezetten előnyös tésztafélék, rizs melegítéséhez, ha gőzben melegítjük. Míg a mikro kellemetlenül kiszárítja azokat, addig a tészták, rizs olyan ízletessé válnak, mintha most frissen készítettem volna!

Számos esetben úgy készítek húst vagy tésztaételt, hogy ugyanazt az ételt beteszem az elektromos sütőbe is, illetve egy adagot a gőzsütőbe is.
Azt tapasztaltam, hogy rövidebb idő alatt elkészül az étel, s zamatosabb.
Ilyenkor a párolás és sütés funkciót együtt szoktam használni. A légkeverés és a gőz nagyon hatékonnyá és zamatossá teszi a sütési folyamatot.

Tény, hogy melegítésre több időt kell szánni, mint a mikrosütőnél, tapasztalatom szerint 5-8 perc alatt felmelegszik az étel. Az egészség és az ízletesség kedvéért ennyit meg csak ki lehet bírni…  Ezt az időt megtakarítom azzal, hogy a mikróban rendszeresen szétfröccsen az étel, s annak takarítása  is idő igényes. Ráadásul még mérgelődöm is.

Legfrissebbek:

© 2009 steba.hu Minden jog fenntartva!