RECEPT

Chili Burger

Hozzávalók:
200 g Bulgur
200 ml forralt víz
2 evőkanál szójaszósz
100 g kesudió
100 g mogyoró
50 g mandula
1 fokhagyma gerezd átpréselve
1 kis finomra őrölt piros paprika
1 teáskanál szárított saláta –fűszernövény keverék
1 evőkanál paradicsompüré
4 tojás

Kiegészítők:
Hamburger zsemle
Paradicsom, vastag szeletekre vágva
Pirított diófélék vegyesen

A bulgurt háromszor átmossuk és megszárítjuk. A forró vizet és a szójaszószt egy hőálló tálba tesszük. A bulgurt hozzáadjuk és 15-20 percre pihenni hagyjuk, amíg a az egész vizet beissza.

Közben a kesudiót, mogyorót és mandulát megőröljük. Amikor a bulgur beszívta a vizet, összekeverjük a diófélékkel. Fokhagymát, pirospaprikát, fűszernövény keveréket és a paradicsompürét és a tojásokat hozzáadjuk és gondosan átforgatjuk, keverjük. Frissentartó fóliával lefedve 3 órán át hűtőszekrényben pihentetjük.

A jól lehűlt masszából nedves kézzel fasírt gombócokat formálunk és erős fokozatra melegített grillen mindkét oldalát átsütjük, amíg szép aranyra sült lesz. (kb 10-15 perc)

Kb 5 perc elteltével a grillre helyezzük a paradicsom karikákat és egyszer megfordítva meggrillezzük. A chili-burgereket azonnal, Burger-zsömlébe téve, a paradicsom karikákkal és a pirított diófélékkel tálaljuk, s fogyasztjuk.



Recept videók



Terítéken a grill
Összeállítottunk Önnek grill ételekből egy recept repertoárt! Adja meg, hogy milyen jellegű készüléken szeretne grillezni, s mi elküldjük Önnek recept válogatásunkat, mely Grillezett desszert ötleteket is tartalmaz!
 
Az Ön neve: *
E-mai címe: *
Hogyan szólíthatjuk:
Postai címe: *
Grill készüléke: *


Márkája: *
 
 
 

© 2009 steba.hu Minden jog fenntartva!