RECEPT

Hagyma vegyestál

Azt hiszem nem állítunk valótlant mikor azt mondjuk, hogy a magyarok igen szeretik a hagymát, bármi módon legyen is elkészítve. A grillezés egyszerű elkészítést garantál, ám a végeredmény annál fenségesebb!

Hozzávalók:
1-1,5 kg hagyma vegyesen (vöröshagyma, gyöngyhagyma, póréhagyma, mogyoróhagyma, fokhagyma)
¼ csésze extraszűz olívaolaj
só, őrölt fekete bors

A mázhoz:
½ csésze balzsamecet
3 ek. méz
2 ek. cukor
1 ½ ek. szójamártás

A nagyobb vöröshagymákat tisztítsuk meg, vágjuk négybe és húzzuk nyársra vagy hurkapálcikára. Az apróbb hagymákat megpucolva, egészben fűzzük fel. A fokhagymát vágjuk el héjastul keresztben, a gerezdeket tisztítsuk meg és fűzzük fopiszkálóra vagy vékony nyársra. A nagyobb vöröshagymákat vagy mogyoróhagymákat kenjük meg olajjal,
a többit olaj nélkül grillezzük. Ízesítsük sóval és borssal.

Kapcsoljuk be a grillt, picit megolajozhatjuk a sütőfelületet is. Oldalanként kb. 4-8 percig süssük.

Míg sül a hagyma, elkészíthetjük a mázt. Tegyük a hozzávalókat egy vastag fenekű lábosba és forraljuk fel. Lassan főzzük, míg szirupos nem lesz (kb. 6-8 perc). Hűlés közben tovább fog sűrűsödni.
 



Recept videók



Terítéken a grill
Összeállítottunk Önnek grill ételekből egy recept repertoárt! Adja meg, hogy milyen jellegű készüléken szeretne grillezni, s mi elküldjük Önnek recept válogatásunkat, mely Grillezett desszert ötleteket is tartalmaz!
 
Az Ön neve: *
E-mai címe: *
Hogyan szólíthatjuk:
Postai címe: *
Grill készüléke: *


Márkája: *
 
 
 

© 2009 steba.hu Minden jog fenntartva!