RECEPT

Sajtburger

Íme a klasszikus sajtburger receptje, melynek gyermeke biztosan nem tud ellenállni! A titka, hogy a húspogácsa valódi darált húsból készül a fűszervaj pedig jó ízt ad neki és nem szárad ki.

Hozzávalók:
70 dkg darált bélszín v. hátszín
4 karika fokhagymás fűszervaj
durva szemcséjű só
durvára őrölt fekete bors
4 szelet fehér cheddar sajt
4 hamburgerzsemle
salátalevél
hagymaszeletek
szeletelt paradicsom
mustár, ketchup, majonéz

A húst osszuk négy részre, formáljunk gombócokat és tegyünk mindegyikbe 1-1 fűszervajat. Sózzuk, borsozzuk, utána lefedjük, és a hűtőbe tesszük.

Kapcsoljuk be a grillt. Ha már forró, tegyük rá a húsgombócokat, és újra fűszerezzük meg. Ha megfordítottuk, tegyük a sajtot a húsra, és úgy süssük a másik oldalát. A felezett zsemléket kenjük meg olvasztott vajjal és pirítsuk meg őket. Tegyük a zsemlébe a salátát, a paradicsomot, a hagymát, rá a húspogácsát, majd az ízesítőket és végül a zsemlét.
 



Recept videók



Terítéken a grill
Összeállítottunk Önnek grill ételekből egy recept repertoárt! Adja meg, hogy milyen jellegű készüléken szeretne grillezni, s mi elküldjük Önnek recept válogatásunkat, mely Grillezett desszert ötleteket is tartalmaz!
 
Az Ön neve: *
E-mai címe: *
Hogyan szólíthatjuk:
Postai címe: *
Grill készüléke: *


Márkája: *
 
 
 

© 2009 steba.hu Minden jog fenntartva!