RECEPT

Zöldség nyárs

Hozzávalók 4 személy részére:
3 cukkini, kb 2,5 cm vastag szeletekre vágva
1 padlizsán, kb 2,5 cm vastag szeletekre vágva
8 Baby-kukorica
8 kis méretű gomba
3 evőkanál mogyoró olaj
3 evőkanál Citromlé

A szószhoz:
175 ml kókusztej
120 g mogyoróvaj mogyoródarabokkal
2 teáskanál szójaszósz
1 teáskanál nádcukor
1 csipet pirospaprika (ha csípósen szereti, akkor erőspaprika is)

A cukkini és padlizsán darabokat, a kukoricát és a gombát egy tálba tesszük. Az olajat és a citromlevet egy csészében keverje jól össze és öntse a zöldségekre. Folpack vagy alufóliával fedje le és 4 órát marinálja.

Még mielőtt a 4 óra letelne, s grillezni kezdene, készítse el a szószt! A kókusztejet egy kis lábosba öntse  és adja hozzá a mogyoróvajat. Keverés közben melegítse addig, amíg ez a massza fényes lesz. A szójaszószt, cukrot és a pirospaprikát keverje jól össze. A szószt a grill felső lapjára helyezzük, hogy melegen tartsuk.

A zöldségeket szárítsa meg és ossza 4 részre, húzza fel őket nyársa.

Közepes erősségre előmelegített grillre helyezze rá, s kb 10 percig süsse, közben forgassa meg, hogy körben átsüljenek a zöldségek.



Recept videók



Terítéken a grill
Összeállítottunk Önnek grill ételekből egy recept repertoárt! Adja meg, hogy milyen jellegű készüléken szeretne grillezni, s mi elküldjük Önnek recept válogatásunkat, mely Grillezett desszert ötleteket is tartalmaz!
 
Az Ön neve: *
E-mai címe: *
Hogyan szólíthatjuk:
Postai címe: *
Grill készüléke: *


Márkája: *
 
 
 

© 2009 steba.hu Minden jog fenntartva!